Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

Kép

 

 

 

Emma Waston életrajza

 

Neve: Emma Charlotte Duerre Waston

Születési idelye: 1990. április 15. (20 éves)

Születési helye: Párizs, Franciaország

Haja színe: sötét szőke

Szeme színe: Barna

Csillagjegye: Kos

Híres: Harmione Granger (Harry Potter)

Szülei:

Mostani lakhelye: Oxfordshire, Anglia

Háziállata: 2 cica, Bubbles és Domino

Hobbi: Tenisz, asztaltenisz, művészetek,hoki, tánc

 

Családja:

Jacquline Luesby (Emma anyukája)

Jacquline Luesby 48 éves, 1959-ben született. Franciaországból származik. Ügyvégként dolgozik, még régebben elvélt Emma apukájától, Christől, azóta új partnere van. Emma vele és az öccsével, Alex-szel él Oxfordban.

Chris Waston (Emma apukája)

Chris Watson szintés 59-es szöletésű, ő is 48 éves. Ő is ügyvédként dolgozik. Az első négy Harry Potter könyvet még ő olvasta fel Emmának. Most Londonban él, újra megnősült és lett egy mostohalánya.

Alex Waston (Emma öccse)

1993-ban született, most 14 éves. Eddig minden premierre elkísérte Emmát, ahogy jótestvérhez illik :) Ugyanabba az iskolába járt, ahova Emma is régebben (Dragon School). Édesanyjával és Emmával él Oxfordban

Julie (Emma mostohaanyukája)

1960-ban született, 47 éves. Chris második felesége. Van egy lánya az előző házasságából, Elizabeth-nek hívják. Sok premierre elkísérte Emmát.

Elizabeth (Emma mostohatesója)

1991-ben született, most 16 éves. Édesanyjával és Chris-szel, a mostohaapjával Londonban élnek. Míg anyukája sok premieren megjelent már, őt eddig nem nagyon láthattuk.

 

Harry Potter

1999-ben megkezdődött a Harry Potter és a bölcsek köve c. film szereplőválogatása. A készítők nagy gondot fektettek a címszereplő mellett a másik két legfontosabb főszereplőt, Hermione Grangert és Ron Weasleyt alakító színészek kiválasztására. Egy színészi közvetítőirodából néhány ember ellátogatott Watson iskolájába is, ahol Hermione szerepére kerestek megfelelő kislányt. Osztályfőnöke őt és pár osztálytársát javasolta Hermione szerepére. Watson sok ezer lánnyal versenyezve végül megkapta a szerepet, és mint utóbb kiderült, Rowling már a személyes találkozó előtt, egy próbafelvétel megtekintése után tudta, hogy Watson a legmegfelelőbb gyerek a szerepre.

Watson 2001-ben tűnt fel először Hermione szerepében a Harry Potter és a bölcsek köve c. filmben. A kritikusok elismerően nyilatkoztak az alakításáról, amiért több díjra is jelölték, ezek közül a Fiatal Művész-díjat nyerte el.

Egy évvel később Watson a Harry Potter és a Titkok kamrája c. filmben ismét magára öltötte Hermione szerepét. Habár a film vegyes fogadtatásban részesült, Watson alakítása összességében pozitív kritikákat kapott. A The Los Angeles Times szerint Watson és két főszereplőtársa sokat fejlődött az előző filmhez képest, míg a The Times elmarasztalta Chris Columbus rendezőt, amiért Watson karaktere lényegesen kevesebb szerepet kapott a könyvhöz képest. Watson ebben az évben elnyerte a német Die Welt magazin Ottó-díját a filmben nyújtott alakításáért. 2004-ben mutatták be a Harry Potter és az azkabani fogoly c. epizódot. Watson ezúttal sokkal több szerepet kapott a filmben, elmondása szerint fantasztikus volt eljátszania Hermione karizmatikus karakterét. Watson alakításáról ismét elismerően nyilatkoztak a kritikusok, ráadásul Watson két Ottó-díjat, valamint az Év Gyerekelőadója-díjat is a magáénak tudhatta.

A 2005-ben bemutatott Harry Potter és a Tűz Serlege című film mérföldkövet jelentett mind Watsonnak, mind pedig a filmsorozatnak. A film rekordbevételeket produkált, megelőzve ezzel világviszonylatban a Csillagok háborúja III: A Sithek bosszúja c. filmet is. Watson elmondása szerint sok humoros jelenetben játszott, és különösen élvezte a "veszekedős jeleneteket". Összesen három díjra jelölték a Tűz Serlegében nyújtott alakításáért, ezek közül a bronz Ottó-díjat nyerte el. Ugyanebben az évben ő volt a legfiatalabb ember, aki feltűnt a Teen Vogue nevű magazin címlapján.

Az ötödik Harry Potter-film az előzőhöz hasonlóan pénzügyi siker volt: több mint 333 millió dollár bevételt produkált. Watson ebben az évben nyerte el a Legjobb Női Előadó-díjat, két színésztársával, Daniel Radcliffe-fel és Rupert Grinttel pedig pedig otthagyták láb-, kéz- és pálcalenyomatukat Grauman Kínai Színháza előtt Hollywoodban. Két, az interneten közzétett poszter, amin Harry hat iskolatársával látható, köztük Hermione Grangerrel, visszhangot váltott ki a médiában. Alapvetően ugyanolyan volt a két kép, de az egyik az IMAX-bemutatót reklámozta. Ezen az Emma Watson által életre keltett Hermione megjelenésén némileg változtattak: a mellei körvonalát manipulálták. A Warner képviselői később úgy nyilatkoztak az ominózus poszterről, hogy „Ez egy nem hivatalos poszter. Sajnálatos módon került fel az IMAX-weboldalra.”

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.